Burke & James 4×5 Speed Press

 

Mit seneste kamera projekt. Dette snart 100 år gamle kamera har ligget adskildt i kælderen i nok mere end 20 år. Men nu er det endeligt genopstået og igang med at tage billeder igen.

Der er tale om et – Speed Press. Altså et kamera beregnet til “hurtige” presse billeder. Altså set i 1930’er hastighed. Måske en trænet fotogram kan tage et billed i minuttet…

Som alternativ til den traditionelle fremgangsmåde med at stille kameraet på stativ og fokuserer på matskiven med en klæde over hoved var dette kamera forsynet med en viewfinder og en koblet range finder der var kalibreret til objektivet.

Mit ønske med dette renoveringsprojekt har ikke været et hurtigt kamera, men hellere en relativt rejse venligt storformat kamera. Jeg har derfor valgt ikke at monterer, hverken viewfinder, rangefinder eller håndtag. Mit formål er at bruge det på stativ.

Bælgen var helt mør, så jeg havde allerede da projektet gik i stå skaffe en ny. Første og største opgave i renoveringen har derfor været at få den nye limet lystæt på plads.

 

 

 

 

Mere info