Min første 4×5” success

Ilford HP5 1/200 f/8. Håndholdt. Fremkaldt i Rodinal 1+100 50 minutter stand med en enkelt vending efter 25 minutter

 

Tredje gang er lykkens gang. Dette er mit tredje billede jeg har taget med mit Will Travel Friendly Camera og samtidigt mit tredje storformat billede overhoved.
Det er en nok 20 år gammel ønske om at prøve storformat der endeligt bliver opfyldt. Primært fordi jeg i lockdown kastede mig over at fremkalde film selv, hvilket gør det betydeligt nemmere (og billigere) at eksperimenterer med et nyt format.

 

 

Mit første billede ses her. Efter dette fandt jeg en lille lightleak imellem objektivet og tragten. Den er nu ordnet med et diskret bånd af isoleringstape. Den sorte vandrette bjælke er formentligt fordi negativet har ligget op af midten af fremkaldertanken. Det har jeg siden hen løst ved at rulle negativerne med en elastik. På billedet ser man utydeligt omridset af HC Ørstedværket og kandten af molen på Islandsbrygge.